במבנה לשימור בצפון עמק המעיינות, על גבול ישראל-ירדן, סמוך לחצר גשר הישנה נמצאת מסעדת רוטנברג. מחלון המסעדה ניתן לתצפת על צומת דרכים ייחודית, שבמשך אלפי שנים הייתה בעלת חשיבות להעברת ידע עם התפתחות האדם והתרבות.
שלושת הגשרים הנשקפים מחלון המסעדה מקיפים היסטוריה של כאלפיים שנה. גשר רומי מהמאה החמישית השוכן לצד חאן ממלוכי מהמאה ה-13, גשר הרכבת העות׳מאני (הרכבת החיג׳אזית) מתחילת המאה ה-20 וגשר כלי הרכב של המנדט הבריטי מהמשך המאה ה-20.
מבנה המסעדה הוקם כקרנטינה (מתקן הסגר) לבידוק חיות על ידי המנדט הבריטי לאחר נפילת האימפריה העות׳מאנית, כששורטט הגבול במסגרת יישום הסכמי סייקס פיקו. במלחמת השחרור בלמו חברי קיבוץ גשר את התקדמות הצבא העיראקי, אך מבנה הקרנטינה נכבש בידי חיל המשלוח העיראקי. סימני הירי נראים גם כיום לאחר השימור.
שימור המבנה החל בשנת 1999 בשילוב עם שימור אתר חצר גשר הישנה והטיפול בחאן הממלוכי מעבר לגדר. בשיתוף עם המועצה לשימור אתרים שוקם המבנה כמסעדה אשר נקראה על שם פנחס רוטנברג, אבי חברת החשמל. מעבר לגדר ומעט צפונה עוד ניצב מפעל החשמל ההידרו אלקטרי הראשון, שהוקם על ידי רוטנברג.
בשנת 2001 הפעיל הקיבוץ את המסעדה למספר חודשים. בשנת 2006 נפתחה מסעדת רוטנברג מחדש תחת ידו של שף רן שגיא והפכה למוקד הן למקומיים והן למטיילים. בשנת 2010 לקחו על עצמם ליאור בחשיאן, ליאור סהר ושי קגנוביץ׳ את המסעדה. החל משנת 2012 לקחנו אנו, הילה ויזהר סהר על עצמנו את המסעדה.
מתוך סקרנות ורצון להעמיק, התחלנו לחקור את ההיסטוריה, התרבות, הגידולים והחקלאים המקומיים. משנת 2015, יחד עם שותפים לדרך כמו ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, אילה נוי מאיר מריש לקיש, מגדל הבקר יוחאי שניידר, מיכל ואבינועם ברקין מברקנית ועוד – יצרנו את השפה הקולינרית של רוטנברג.
בשנת 2015 שתלנו את השתילים הראשונים במה שהיום הינה גינה המשתרעת על כחמישה דונם הולכים ומתפתחים ונגיע בשנים הקרובות לכעשרה דונם של גידולים. למדנו לאורך השנים ללקט ולמדנו לעומק את השכבות השונות של הצמחייה והליקוט סביבנו. חקרנו שיטות שימור עתיקות ויצרנו שפה מקומית קולינרית הבנויה על כל אלו.
בשנת 2020 הבנו שהדרך הנכונה לבטא את כל מה שאנחנו לומדים היא בארוחת טעימות אשר תאפשר לנו להציג את היופי של המקום, המגדלים והיצרנים. חברים כגון שלי ונצר לוריא (הקדרות), גור שושני (הנגרות) ודני ומיכל קלדרון (זכוכית) מאפשרים לנו להציג את המנות בכלים מותאמים ועוזרים לנו לייצר את המרחב של רוטנברג שהוא קצת כמו בועה מחוץ לזמן.
לקראת לכתו של יזהר בטרם עת בפברואר 2025 נכנסה השפית חן וייס לנעליו, ויחד עם הצוות שבנינו סביבנו וליאור סהר שחזר, נמשיך ונפתח את מה שיזהר ואני חלמנו עליו.